Om oss

En gata i New York

Gamla kollegor i New York

En gata i Skärblacka

Lingon & dill på bröllop i kolmården


Vem är vi?

... varför ha restaurang i Skärblacka?

Det gamla posthuset i Skärblacka är nu mer en restaurang och drivs av krögarparet

Morgan Lundin & Emelie Jeppsson. Bägge har lång erfarenhet inom branschen och har arbetat åt kändiskockar på michelinkrogar i London, Dublin och New York.

Morgan har deltagit på ett flertal Nobelmiddagar i Stockholms stadshus, lagat mat åt ambassadörer i Madrid och vunnit en del matlagningstävlingar. Han är den som ansvarar för att maten ska göra dig glad.

Emelie har diplomerad utbildning både i barkunskap och i matlagning och är den som ansvarar för att ni som gäst ska lämna restaurangen med ett leende och viljan att bli en återkommande gäst hos oss. Hon har bred erfarenhet från Svenska toppkrogar såsom Akvarell i Tylösand och Icehotell i Jukkasjärvi men även utländska michelinkrogar.

...därför Skärblacka.


När Morgan och Emelie besökte Skärblacka för första gången kände dom direkt att byn var i behov av en lunchrestaurang som klarade av att servera bra mat lagad från grunden. Deras önskan och ambition var att med enkla medel positivt överraska i vardagen och att använda sig av dom lokala matproducenterna . Att Skärblacka har en stor industri gjorde också att Emelie och Morgan vågade tro på att behovet var långsiktigt och därför öppnade dom Lingon & dill i Skärblacka.

Nobelfest i Stockholm

Kocken med silvermedalj

Kockens elev med guldmedalj

Inför juryns motivering, semifinal åretskock

Lingon & dill  :  Bergslagsvägen 34  :  617 30 Skärblacka  :  E-post info@lingondill.se  :  Telefon 011-570 80  :  Öppet  Måndag - Fredag 11:00 - 14.30 :  Catering Alla dagar *